De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
150 g
Cauliflower
½ piece
Carrot
½ piece
Onion
40 g
Bulgur
(Contains Tarwe May be present Soja)
0.17 sachet(s)
Ground cumin
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh mint
(May be present Selderij)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom alle groenten met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.
Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de tomaat en verse munt met de slamix in een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.
Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.