Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas
Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

met pompoenpitten en munt

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Sweet potato

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

200 g

Cauliflower

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

0.17 sachet(s)

Ground cumin

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2.5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2206 kJ
Calories527 kcal
Fat22.6 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate55.6 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber19 g
Protein17.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Zoete aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. 

Groenten bereiden
2

Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom alle groenten met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. 

Bulgur koken
3

Schep de zoete aardappel aan het einde van de baktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat. Bak nog 20 - 25 minuten verder in de oven. Schep halverwege om. Meng in een pan met deksel de bulgur met het gemalen komijnzaad en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart. Snijd de verse munt fijn. Meng in een saladekom de verse munt met de slamix. 

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.