De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ piece
Carrot
½ piece
Onion
40 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
0.17 sachet(s)
Ground cumin
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
1 piece
Romano pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne repen. Snijd de wortel in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom de groenten met de overige olijfolie en de overige Midden-Oosterse kruidenmix.
Schep de zoete aardappel aan het einde van de baktijd om en voeg de groenten toe aan de bakplaat (zie Tip). Bak samen nog 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Meng in een pan met deksel de bulgur met het gemalen komijnzaad en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.
Tip: Gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verkruimel de verse geitenkaas en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaat en munt met de slamix.
Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde groenten, de dressing en de bulgur toe aan de saladekom en schep alles goed om. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgursalade over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.
Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.