Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Sweet potato
150 g
Cauliflower
½ piece
Carrot
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
45 g
Bulgur
0.17 sachet(s)
Ground cumin
5 g
Pumpkin seeds
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh mint
15 g
Sultanas
40 g
Mesclun
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de zoete aardappel in een grote kom met per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in dezelfde grote kom met per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.
Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de pruimtomaat en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de witte kaas en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Tip: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas en pompoenpitten.
Tip: Deze maaltijd bevat per portie meer dan 50% van de ADH vezels. Dat is voornamelijk te danken aan de bulgur en de groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.