Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes
Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

met frisse komkommersalade, geitenkaas en amandelen

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beetroot

2 piece

Garlic

45 g

Bulgur

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Chicken breast

5 g

Fresh curly parsley & mint

⅓ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Lemon

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Salted almonds

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories576 kcal
Energy (kJ)2409 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate40 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Sieve
Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Bietjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 - 2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook. Voeg de partjes rode biet toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de rode biet vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bulgur koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen zonder deksel. De bulgur mag afkoelen.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Kipfilet bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de gedroogde oregano, de overige knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer de kipfilet in met de kruidenolie. Leg de kipfilet en de rode ui in een ovenschaal en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Schep de rode biet om.

Salade maken
4

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en de verse krulpeterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de citroen en pers daarna uit. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.

Tip: Deze citroen is biologisch en ziet er daardoor misschien niet helemaal uit zoals je verwacht. Dat heeft geen invloed op de smaak en je kunt de schil van deze citroen hierdoor zonder zorgen gebruiken.

Smaakmakers snijden
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de amandelen grof. Meng 1 tl citroenrasp per persoon door de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur, rode biet en komkommer over de borden. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze er met de rode ui bovenop. Garneer met de amandelen en geitenkaas. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.