Chioggia biet is een oud ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia. Hij is zoet van smaak en ziet er prachtig uit! Als je de chioggia kookt blijft de zoete smaak, maar het prachtige kleurpatroon verdwijnt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
40 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Dried oregano
1 piece
Chicken breast
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
⅓ piece
[Persian] cucumber
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
5 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 piece
Candy cane beetroot
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de chioggia biet en halveer (zie Tip). Snijd vervolgens in lange partjes van 1 - 2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de bietenpartjes toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de biet vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Let op: de chioggia biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat schillen.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat zonder deksel uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.
Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de gedroogde oregano, de overige knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer de kipfilet in met de kruidenolie. Leg de kipfilet en de ui in een ovenschaal en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en de verse peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.
Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de amandelen grof.
Verdeel de bulgur, chioggia biet en komkommer over de borden. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze er met de ui bovenop. Garneer met de amandelen en geitenkaas. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe.