Bulgursalade met kipgyros en avocado
Bulgursalade met kipgyros en avocado

Bulgursalade met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en yoghurt-citroendressing

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Beetroot

70 g

Bulgur

30 g

Mesclun

½ piece

Avocado

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Garlic

100 g

Chicken gyros

25 g

Organic low-fat yogurt

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories639 kcal
Energy (kJ)2673 kJ
Fat27 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate55 g
Sugar5 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 200 ml bouillon per persoon.

Snijden
3

Scheur ondertussen de mesclun klein. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of totdat de kipgyros gaar is. Meng ondertussen in een kleine kom de halfvolle yoghurt met de olijfolie met citroen en breng op smaak met peper en zout.

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de rode biet, de avocado, de mesclun en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de plakjes komkommer en garneer het gerecht met de yoghurt-citroendressing.