Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Bulgur
(Contains Tarwe May be present Soja)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Garlic
100 g
Chicken gyros
20 g
Labneh
(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))
40 g
Avocado dip
½ piece
Golden beetroot
⅓ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen de slamix klein. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is.
Meng in een saladekom de bulgur, de gele biet, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.
Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerplakjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en de avocadodip.