Bulgursalade met kipgyros en avocadodip
Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

met gele biet, komkommer en labne

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Tarwe May be present Soja)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

100 g

Chicken gyros

20 g

Labneh

(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))

40 g

Avocado dip

½ piece

Golden beetroot

Not included in your delivery

⅓ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories619 kcal
Energy (kJ)2589 kJ
Fat25.2 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate57.5 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein32.5 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Koken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Bulgur koken
2

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Scheur ondertussen de slamix klein. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de gele biet, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerplakjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en de avocadodip.