Bulgursalade met koolrabi en halloumi
Bulgursalade met koolrabi en halloumi

Bulgursalade met koolrabi en halloumi

gegarneerd met frambozendressing

Bulgur is een tarwekorrel die wordt gestoomd, gedroogd en vervolgens fijngemalen. Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak en is een perfecte vervanger voor rijst of couscous. De zoute halloumi en zoete salade maken dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Koolrabi

½ unit

Rode ui

40 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

1 tube

Frambozenjam

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

20 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Fat49 g
Saturated Fat22.6 g
Carbohydrate56 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber15 g
Protein38 g
Salt4.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Strainer
Casserole with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

Bulgur koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

Koolrabi garen
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 – 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, frambozenjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Halloumi bakken
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden.

Serveren
6

Meng in een saladekom de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.