Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met aardappelpartjes

Hoisinsaus is een dikke, zoete saus die veel wordt gebruikt in de Kantonese keuken. Vandaag gebruik je het om een ​​kipburger te glaceren, en je maakt er ook een pittige hoisinmayo van. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

1 piece

Chicken burger

25 g

Beansprouts

200 g

Potatoes

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4112 kJ
Calories983 kcal
Fat51.3 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate94.8 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein29.8 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Grater
Grill or Frying Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Komkommer bereiden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om

Wortelsalade maken
3

Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wortel, de koriander en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
4

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.

Afmaken
5

Voeg de taugé, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe aan de grillpan. Meng goed door en bak nog 1 minuut. Draai de burger een paar keer om zodat de hele burger bedekt is met de saus. Voeg de wortelsalade toe aan de kom en meng met de komkommer. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.

Serveren
6

Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, taugé, kipburger en wat salade. Bestrooi de aardappelen met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de aardappelen en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.