Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Roodschillige aardappelen
1 unit
Biologisch wit rozenbroodje
(Contains Gluten)
1 unit
Little gem
100 g
Mini-romatomaten
½ unit
Rode ui
25 g
Ontbijtspek
1 unit
Kalfsburger
1 unit
Ei
(Contains Egg)
¼ bag(s)
Kappertjes en gesneden augurken
40 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Honing
½ tablespoon
Mosterd
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.
Voeg de little gem, de mini-romatomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.
Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.