Burger deluxe met aardappelpartjes
Burger deluxe met aardappelpartjes

Burger deluxe met aardappelpartjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Vandaag ga je stapelen! Dit is namelijk een burger met heel veel extra's - van pittige rode ui tot een gebakken ei én ontbijtspek. Om te voorkomen dat jouw burgertoren uit elkaar valt, kun je er een satéprikker in steken. Bij de burger serveer je krokant gebakken aardappelpartjes en een frisse salade.

Allergens:
Gluten
Barley
Wheat
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

1 unit

Biologisch bruin rozenbroodje

(Contains Gluten, Barley, Wheat May be present Egg, Mustard, Lupin, Gluten, Milk, Sesame, Soy)

1 unit

Little gem

100 g

Mini-romatomaten

½ unit

Rode ui

25 g

Ontbijtspek

1 unit

Kalfsburger

1 unit

Ei

(Contains Egg)

¼ tube

Kappertjes en augurken

40 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5100 kJ
Calories1219 kcal
Fat70 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate107 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein51 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 - 8 minuten mee.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant t. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de mini-romatomaten, de stukjes ontbijtspek en de augurken en kappertjes toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de roseval aardappelen, de mayonaise en de salade.