Burger deluxe met roseval aardappelen
Burger deluxe met roseval aardappelen

Burger deluxe met roseval aardappelen

een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

1 unit

Biologisch wit rozenbroodje

(Contains Gluten)

1 unit

Little gem

60 g

Cherrytomaten

½ unit

Rode ui

25 g

Ontbijtspek

1 unit

Kalfsburger

1 unit

Ei

(Contains Egg)

¼ tube

Kappertjes en augurken

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 tablespoon

Fles olijfolie

¼ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5194 kJ
Calories1242 kcal
Fat66 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate106 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein49 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden en spek bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.