Een burrito, oftewel een gevulde opgerolde tortilla, is een echte tex-mex klassieker. Leuk weetje: deze burrito met kipgehakt, ei en avocadodip is geïnspireerd op een ontbijtburrito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
2 piece
Egg
50 g
Bell pepper strips
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
15 g
Grated cheddar
2 piece
Flour tortillas
(Contains Wheat)
40 g
Avocado dip
1 piece
Tomato
50 g
Organic sour cream
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikareepjes met helft van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los. Voeg het eimengsel toe en laat al roerend stollen. Voeg de geraspte cheddar toe en laat smelten. Houd warm op laag vuur tot serveren.
Wikkel de tortillas in aluminiumfolie en verhit 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de tomaat in blokjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 tortilla per persoon en gebruik de overige tortilla's voor lunch de volgende dag.
Verdeel de tomaat en de overige ui over aparte kommetjes. Besmeer de tortillas met de zure room, avocadodip en verdeel het ei-kipgehaktmengsel erover. Beleg met de overige ingrediënten naar keuze en rol de burrito dicht.
Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.