Burritobowl met tomatenrijst
Burritobowl met tomatenrijst

Burritobowl met tomatenrijst

met zelfgemaakte tortillachips, koriander, bonen, mais en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ pack

Black beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅓ teaspoon

Smoked paprika

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

½ piece

Avocado

140 g

Corn

¼ pack

Chopped tomatoes

1.5 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1067 kcal
Energy (kJ)4466 kJ
Fat51.2 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate114.4 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber21.6 g
Protein29.8 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Colander
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip 1). 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip 1: Gebruik je liever geen oven? Verhit dan een koekenpan op middelhoog vuur en toast in de volgende stap de zelfgemaakte tortillachips 4 - 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatensaus maken
2
  • Snijd de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel met 3/4 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de tomatenblokjes, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe.
  • Kook de saus 8 - 10 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De tomatenblokjes in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Serveren
4
  • Serveer de gesneden tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en zelfgemaakte tortillachips in kleine kommetjes.
  • Breng de tomaat en avocado op smaak met peper, zout en de overige extra vierge olijfolie.
  • Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.