Burritobowl met tomatenrijst
Burritobowl met tomatenrijst

Burritobowl met tomatenrijst

met zelfgemaakte tortillachips, koriander, bonen, paprika en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Red onion

½ piece

Garlic

⅓ pack

Black beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅓ teaspoon

Smoked paprika

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

½ piece

Avocado

1 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

¼ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories904 kcal
Energy (kJ)3783 kJ
Fat40.4 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate102.8 g
Sugar9 g
Dietary Fiber16 g
Protein26.2 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg de zwarte bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3
  • Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
  • Snijd de koriander fijn. 
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Serveer de tomatenblokjes, avocado, koriander en zelfgemaakte tortillachips in kleine kommetjes.
  • Breng de tomaat en avocado op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat ieder de rijst naar smaak garneren.