Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais

Butter chicken is een traditioneel Indiaas gerecht met currykruiden en boter. Butter verwijst naast het ingrediënt ook naar de kip die boterzacht wordt geserveerd.

Allergens:
Milk
Tree nuts
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 unit

Kippendijfilet

50 g

Biologische halfvolle yoghurt

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Garam masala

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

75 g

Basmatirijst

10 g

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ unit

Ui

1.5 unit

Pruimtomaat

20 g

Cashewstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

½ unit

Mini-komkommer

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Naanbrood met kruiden

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

65 g

Rode cherrytomaten

50 g

Babymais

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)5696 kJ
Calories1361 kcal
Fat64 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate131 g
Sugar32 g
Dietary Fiber10 g
Protein60 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Sieve
Casserole with Lid
Pan with Lid
Stick Blender
High-Sided Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kippendijfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Meng in een kom de helft van de yoghurt met per persoon: 1 tl garam massala, 1/2 tl gemalen komijnzaad, peper en zout. Leg de stukken kippendijfilet in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

Raita maken
2

Rasp de komkommer met een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Hak de koriander grof. Meng in een kleine kom de overige yoghurt met de geraspte komkommer en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Laat rusten in de koelkast tot serveren.

Saus maken
3

Snipper de ui en snijd de tomaat in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet toe en bak 3 - 4 minuten. Haal de kippendijfilet uit de pan en houd apart. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, de ui en de mix van gember, knoflook en rode peper toe aan dezelfde hapjespan. Fruit de smaakmakers 2 minuten. Voeg de tomaten, 3/4 van de cashewstukjes en de overige garam massala toe en roerbak 3 minuten.

Rijst koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Leg ondertussen de cherrytomaten en babymais in een ovenschaal, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en babymais 10 - 12 minuten in de oven. Bak de naan de laatste 2 - 3 minuten mee.

Saus pureren
5

Blus de pan af met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 el suiker, 50 ml water en een snuf zout. Laat de saus, afgedekt, 4 - 5 minuten koken op middellaag vuur. Voeg de saus toe aan een hoge kom en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de saus vervolgens weer toe aan de hapjespan samen met de kippendij, de kookroom en de overige boter en verhit het geheel nog 7 - 8 minuten op middellaag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de butter chicken over de rijst en garneer met de overige koriander en de overige cashewstukjes. Serveer met de raita, de geroosterde babymais en cherrytomaten en het naanbrood.