Cake met peer en kaneelsiroop
Cake met peer en kaneelsiroop

Cake met peer en kaneelsiroop

+/- 12 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Fan van tarte tatin? Kies deze week voor de klassieke combinatie van peer en kaneel met deze cake!

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

250 g

Butter

(Contains Milk)

1 sachet(s)

Ground cinnamon

400 g

Cake mix

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Egg)

2 piece

Pear

1 piece

Lemon

4 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

5 tablespoon

Sugar

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories365 kcal
Energy (kJ)1529 kJ
Fat27.81 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate25.04 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber0.97 g
Protein4.43 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Whisk
Saucepan
Small Bowl
Parchment Paper
Cake tin (24cm ø)
Cake tin (24cm ø)
Bowl
Large Bowl
Hand mixer
Hand mixer

Cooking Steps

Kaneelsiroop maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast, houd 50 gram apart en snijd de rest in blokjes.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Smelt de 50 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg al roerend de suiker, het citroensap, de kaneel en 1 mespuntje zout toe. Laat 1 - 2 minuten sudderen en vervolgens 10 minuten afkoelen.
Peer snijden
2
  • Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm in of bekleed met bakpapier (zie Tip).
  • Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne, gelijke plakken en leg in een waaiervorm op de bodem van de taart- of springvorm.
  • Giet de kaneelsiroop erover.

Tip: Gebruik je een springvorm? Bekleed deze dan goed met bakpapier zodat de siroop er niet uit kan lekken.

Beslag maken
3
  • Giet ondertussen de cakemix en citroenrasp in een grote kom.
  • Kluts de eieren in een andere kom.
  • Voeg de overige roomboter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Cake bakken
4
  • Verdeel het beslag over de peren. Bak de cake 45 - 50 minuten in de oven. Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Leg een groot bord op de taart- of springvorm en keer om (let op: de siroop kan nog heet zijn!).
  • Snijd de cake in punten.