Heek in groene-currysaus
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergens:
Fish
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

90 milliliters

Coconut milk

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

½ piece

Garlic

¼ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½ sachet(s)

Green curry spices

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2706 kJ
Calories647 kcal
Fat26 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate68.9 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein30.6 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak de groentemix 4 minuten. Voeg de knoflook en de groene currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe.
  • Laat de currysaus op laag vuur sudderen tot serveren.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met het overige kerriepoeder.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis 1 - 2 minuten op de andere kant.
    Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en de currysaus over diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erbovenop.
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.