Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn
Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

geserveerd met friszure venkelsalade

Wie Franse kaas zegt, zegt camembert! Deze schimmelkaas van koemelk kan niet missen op een kaasplank, maar heb je hem weleens uit de oven gegeten? Zo wordt hij nog romiger en smaakvoller. Doop er een stukje knapperige baguette in en voilà, je snapt waar het gezegde als een god in Frankrijk vandaan komt. De venkelsalade vormt een frisse tegenhanger voor de volle, romige kaas. Het citroensap maakt de venkel niet alleen nog frisser, maar ook zachter.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Venkel

½ unit

Citroen

½ unit

Sjalot

150 g

Krieltjes

1 unit

Franse camembert

(Contains Milk)

2.5 g

Verse rozemarijn en tijm

½ unit

Baguette

(Contains Gluten)

30 g

Mesclun

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3155 kJ
Calories754 kcal
Fat36 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate76 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Pers de citroen uit boven een grote kom. Snipper de sjalot fijn.

Venkel marineren
2

Voeg de venkel toe aan de grote kom met het citroensap en voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de venkel marineren in het citroensap en schep af en toe om. Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Camembert bakken
3

Leg de camembert in een ovenschaal en maak er een aantal kleine inkepingen in. Verdeel het takje rozemarijn en enkele takjes tijm over de inkepingen van de camembert. Bak de camembert 15 - 20 minuten in de oven. Leg de laatste 8 minuten de baguette bij de camembert in de oven en bak mee.

Vinaigrette maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el extra vierge olijfolie tot een vinaigrette. Voeg de sjalot toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de vinaigrette, krieltjes en mesclun toe aan de grote kom met venkel. Snijd de baguette in plakken.

Serveren
6

Serveer de venkelsalade samen met de warme camembert en de baguette.