Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met ricotta en een saus van cherrytomaten

Cannelloni betekent in het Italiaans 'grote pijpen' – precies wat je vanavond gaat maken met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek. Ga als een echte Italiaan aan de slag en kook met de hele familie. Hoe meer mensen in de keuken, hoe dichter je bij de ware Italiaanse ervaring komt. Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ can

Cherrytomaten in blik

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

100 g

Boerengehakt

75 g

Spinazie

(May be present Celery)

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

40 g

Ricotta

(Contains Milk)

12 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4123 kJ
Calories986 kcal
Fat48 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate90 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein42 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole
Oven Dish
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden 1 – 2 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 2 el water per persoon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat in 5 minuten op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de knoflook 1 minuut en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3 minuten los. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein en voeg toe aan de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten slinken, roer goed door en haal dan de pan van het vuur. Voeg de helft van de ricotta toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Cannelloni maken
3

Snijd alle lasagnevellen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 cannelloni per persoon kan maken. Verspreid de gehakt-spinazievulling over de lasagnevellen (laat 1/2 cm aan de randen vrij) en rol de lasagnevellen vervolgens op als een pannenkoek.

Cannelloni afmaken
4

Leg de cannelloni in een ovenschaal en schep de tomatensaus eroverheen. Verdeel de overige ricotta over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Cannelloni bakken
5

Zet de ovenschaal met de cannelloni in de oven. Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.

Serveren
6

Verdeel de cannelloni over de borden - pas op: de vulling kan erg heet zijn!