Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, pindakaas, ketjap, sperziebonen en mangochutney

Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!

Tags:
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Soy
Wheat
Mustard
Peanuts
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains Egg, Soy, Wheat)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Onion

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

75 g

Quick-cook brown rice

½ tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Green beans

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2774 kJ
Calories663 kcal
Fat18.9 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate88.3 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein30 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
Pan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de sperziebonen. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kom de knoflook, vegetarische kipstukjes en ketjap.

Tip: Extra snel water koken? Gebruik dan een waterkoker.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnenbloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe aan de kipstukjes. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Sperziebonen koken
3
  • Voeg de sperziebonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de sperziebonen toe aan de pan met de vegetarische kipstukjes en saus. Laat nog 3 minuten mee sudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommerplakjes toe en schep goed om.
Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur wat zorgt voor een energiek gevoel