De roomsaus van deze pasta is gezonder dan het lijkt. We hebben er namelijk per bordje 100 gram bloemkool in verborgen - vol vitaminen, vol vezels én vol smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Bloemkoolrijst
90 gram
Casarecce
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Geroosterde hazelnoten
50 gram
Spinazie
0.3 zakje(s)
Italiaanse kruiden
25 gram
Kruidenroomkaas
25 gram
Geraspte gruyère DOP
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven één van de pannen.Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in de bouillon. Bewaar een kopje van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.Voeg de casarecce toe aan de andere pan en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, spinazie en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Laat de spinazie slinken en houd vervolgens warm op laag vuur.
Voeg de kruidenroomkaas en 2 el kookvocht per persoon toe aan de bloemkoolrijst. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de bloemkoolsaus en de casarecce toe aan de hapjespan met spinazie. Verwarm het geheel. Voeg de gruyère toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Verdeel de casarecce met bloemkoolsaus over de borden. Garneer met de hazelnoten.