Casarecce met bloemkool-roomsaus
Casarecce met bloemkool-roomsaus

Casarecce met bloemkool-roomsaus

met spinazie en geroosterde hazelnoten

De roomsaus van deze pasta is gezonder dan het lijkt. We hebben er namelijk per bordje 100 gram bloemkool in verborgen - vol vitaminen, vol vezels én vol smaak!

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cauliflower Rice

90 g

Casarecce

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

10 g

Roasted hazelnuts

50 g

Spinach

0.3 sachet(s)

Italian seasoning

25 g

Herbed cream cheese

25 g

Grated Gruyère DOP

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories698 kcal
Energy (kJ)2919 kJ
Fat31 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate74 g
Sugar9 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven één van de pannen.Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in de bouillon. Bewaar een kopje van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.Voeg de casarecce toe aan de andere pan en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groente bakken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, spinazie en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Laat de spinazie slinken en houd vervolgens warm op laag vuur.

Bloemkoolsaus maken
3

Voeg de kruidenroomkaas en 2 el kookvocht per persoon toe aan de bloemkoolrijst. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de bloemkoolsaus en de casarecce toe aan de hapjespan met spinazie. Verwarm het geheel. Voeg de gruyère toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met bloemkoolsaus over de borden. Garneer met de hazelnoten.