Tonijn en spekjes - een combinatie die je zelf misschien niet snel zou bedenken, maar in Italië is spaghetti alla carrettiera een begrip. In dit recept gebruik je groene pesto als saus en de groente hebben we alvast voor je gesneden, zodat dit gerecht zó op tafel staat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Casarecce
(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)
25 g
Magere spekblokjes
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present Celery)
5 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ can
Tonijn in water
(Contains Fish)
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de caserecce. • Kook de casarecce, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de spekblokjes 2 – 3 minuten zonder olie. Schep regelmatig om. • Voeg de groentemix toe en bak nog 6 – 8 minuten.
• Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Haal daarna uit de pan. • Giet de tonijn af en voeg toe aan de wok of hapjespan. • Meng de casarecce en de pesto door de groenten.
• Verdeel de pasta over de borden, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de pijnboompitten.