Casarecce met pesto, tonijn en spekjes
Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Met paprika, courgette en pijnboompitten

Tonijn en spekjes - een combinatie die je zelf misschien niet snel zou bedenken, maar in Italië is spaghetti alla carrettiera een begrip. In dit recept gebruik je groene pesto als saus en de groente hebben we alvast voor je gesneden, zodat dit gerecht zó op tafel staat.

Allergens:
Gluten
Fish
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Casarecce

(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)

25 g

Magere spekblokjes

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

5 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ can

Tonijn in water

(Contains Fish)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3351 kJ
Calories801 kcal
Fat38 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate76 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Casarecce koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de caserecce. • Kook de casarecce, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groente bakken
2

• Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de spekblokjes 2 – 3 minuten zonder olie. Schep regelmatig om. • Voeg de groentemix toe en bak nog 6 – 8 minuten.

Pijnboompitten roosteren
3

• Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Haal daarna uit de pan. • Giet de tonijn af en voeg toe aan de wok of hapjespan. • Meng de casarecce en de pesto door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de pijnboompitten.