De Italianen hebben hun kookkunsten gebruikt om ontelbaar veel verschillende pasta’s (meer dan 700!) te creëren. Casarecce betekent letterlijk ‘huisgemaakt’. Door de uiteinden in s-vorm mengt de rode pesto (kijk op ons blog wat het verschil is met groene pesto!) zich goed met de pasta. Heerlijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Sjalot
150 g
Mini-romatomaten
90 g
Casarecce
(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)
50 g
Feta
(Contains Milk)
2 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
40 g
Rode pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snipper de sjalot. Snijd de romatomaten doormidden.
Kook de casarecce in de pan met deksel 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de basilicum klein. Voeg de casarecce en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Verdeel de casarecce en de rucola over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met feta en basilicum.