Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta
Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Casarecce met rode pesto, romatomaten en feta

Met een frisse rucolasalade

De Italianen hebben hun kookkunsten gebruikt om ontelbaar veel verschillende pasta’s (meer dan 700!) te creëren. Casarecce betekent letterlijk ‘huisgemaakt’. Door de uiteinden in s-vorm mengt de rode pesto (kijk op ons blog wat het verschil is met groene pesto!) zich goed met de pasta. Heerlijk!

Allergens:
Gluten
Milk
Celery
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

150 g

Mini-romatomaten

90 g

Casarecce

(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)

50 g

Feta

(Contains Milk)

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

40 g

Rode pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories804 kcal
Energy (kJ)3364 kJ
Fat43 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de tomaten doormidden
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snipper de sjalot. Snijd de romatomaten doormidden.

2

Kook de casarecce in de pan met deksel 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de tomaten toe
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de casarecce toe
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de basilicum klein. Voeg de casarecce en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Verdeel de casarecce en de rucola over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met feta en basilicum.