Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en parmigiano reggiano

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk.

Allergens:
Gluten
Wheat
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

125 g

Kastanjechampignons

½ unit

Courgette

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

15 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3033 kJ
Calories725 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein28 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg daarna de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Hakken en raspen
4

Hak ondertussen de geroosterde walnoten grof en rasp de parmigiano reggiano grof.

Mengen
5

Voeg vervolgens de kastanjechampignons, courgette, bosui en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige parmigiano reggiano.