.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1.32 piece
Scallions
125 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Courgette
85 g
Orzo
20 g
Chopped walnuts
25 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.
Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groente per persoon en door de champignons, courgette en kaas is deze maaltijd rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!
Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bak de bosui vanaf het begin mee voor een minder rauwe en scherpe smaak.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helftvan de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.