Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en pecorino

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1.32 piece

Scallions

2 piece

Garlic

125 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Courgette

85 g

Orzo

20 g

Chopped walnuts

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories747 kcal
Energy (kJ)3124 kJ
Fat36 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate74 g
Sugar13 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel, fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Walnootstukjes roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak de bosui eventueel direct mee met de andere groenten als je niet van de scherpe smaak van de bosui houdt.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.