Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
2 unit
Bosui
½ unit
Knoflookteen
125 g
Kastanjechampignons
½ unit
Witte courgette
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
20 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
20 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.