Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met truffelolie, courgette, walnoten en pecorino

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Scallions

1 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Courgette

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

20 g

Chopped walnuts

20 g

Grated Pecorino DOP

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories715 kcal
Energy (kJ)2991 kJ
Fat39 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate64 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Walnootstukjes bereiden
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van de scherpe smaak van bosui? Bak deze dan direct mee met de andere groenten.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de champignonrisotto over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino. Besprenkel met de truffelolie.