Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met olijfolie met truffelaroma, courgette, walnoten en pecorino

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Courgette

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

4 milliliters

Truffle-style olive oil

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2818 kJ
Calories674 kcal
Fat32.6 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate64.3 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein23.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. 

Weetje: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee. 
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignon-roerbakmix 4 - 6 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de champignonrisotto over de borden.
  • Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.
  • Besprenkel met de truffelolie.