.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
2 unit
Bosui
125 g
Kastanjechampignons
½ unit
Courgette
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
3 unit
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
20 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 6-7 minuten rondom gaar.
Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart
Voeg vervolgens de kipgehaktballetjes, kastanjechampignons, courgette, bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.