Champignonrisotto van orzo met walnoten en grana padano
Champignonrisotto van orzo met walnoten en grana padano

Champignonrisotto van orzo met walnoten en grana padano

Deze keer rasp je je kaas zelf, heerlijk bij deze winterse combinatie. Het is een blokje Parmigiano die 12-15 weken gerijpt heeft. Voor dit gerecht gebruik je kastanjechampignons. Wat heerlijk samengaat met orzo en kaas. Net even wat anders dan risotto van rijst, maar zeker net zo lekker!

Allergens:
Tree nuts
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

200 g

Kastanjechampignons

15 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories733 kcal
Fat34 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate68 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de Parmigiano fijn.

2

Verhit vervolgens de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Voeg vervolgens de kastanjechampignons, bosui en de Parmigiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten op middel-hoog vuur.

5

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige Parmigiano over het gerecht.