Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met aardappeltjes

met wortel, appel en jus van uienchutney

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Apple

1 piece

Carrot

⅓ piece

Yellow carrot

150 g

Potatoes

5 g

Fresh sage

(May be present Celery)

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

(Contains Milk)

20 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

25 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2769 kJ
Calories662 kcal
Fat38.1 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate54.1 g
Sugar21 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein21.5 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis en van de appel en snijd de appel in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.

Groenten mengen
2

Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Bereid de bouillon.

Tip: Om afwas te besparen kun je de groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten bakken
3

Verdeel de groenten en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg de salie toe.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Jus bereiden
5

Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de koekenpan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.

Serveren
6

Serveer de groenten en appel met de worst. Giet de jus erover.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.