Cheese & Onion-pizza
Cheese & Onion-pizza

Cheese & Onion-pizza

met barbecuesaus

Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak als onze bol mozzarella.

Tags:
Comfort Food
Family
Veggie
Quick Prep
Allergens:
Wheat
Milk
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

50 g

Shredded mozzarella

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4005 kJ
Calories957 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate112.2 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein40.6 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de knoflook en de helft van de ui 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de passata en de Siciliaanse kruiden toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verkruimel de helft van de witte kaas en meng in een kom met de mozzarella (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas.
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Garneer met de barbecuesaus.
  • Verkruimel de overige witte kaas erover.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.