Cheeseburger met cheddar en tomaat
Cheeseburger met cheddar en tomaat

Cheeseburger met cheddar en tomaat

met gebakken aardappeltjes en sla

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roseval potatoes

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

½ head

Butter lettuce

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3773 kJ
Calories902 kcal
Fat42.3 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate90.9 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein35.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten de hamburgerbol mee.

 

Snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop.
  • Houd 1 tomatenplak per persoon apart voor op de burger.
  • Meng in een saladekom de tomaat met de sla, de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middellaag vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de burger samen met de ui 1 - 2 minuten.
  • Draai de burger om, verdeel de cheddar erover, verlaag het vuur naar laag en bak, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zodat de kaas smelt.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en verdeel wat van de salade en de tomatenplak erop.
  • Beleg met wat van de gebakken ui en de cheeseburger.
  • Besprenkel de burger met het bakvet uit de pan.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes, de overige salade en mayonaise naar smaak.