Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt. Er zit een extraatje in jouw box: pruimtomaat! Je voegt hem in dit recept toe aan de salade.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

½ piece

Kumato tomato

½ head

Butter lettuce

½ piece

Red onion

1 piece

Beef-pork burger

15 g

Grated cheddar

1 slice

Bacon

1 piece

Mini hamburger bun

30 g

Tomato ketchup

25 g

Organic crème fraîche

¼ piece

Tomato

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories916 kcal
Energy (kJ)3831 kJ
Fat53 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate69 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Houd 2 bladen van de botersla per persoon apart voor de burger. Scheur de rest van de botersla grof.

Burgers bakken
2

Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de hamburger samen met de rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af, zodat de kaas smelt.

Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Bak dan de helft van de ui mee en doe de rest door de salade.

Bakken en mengen
3

Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbol de laatste 4 minuten mee in de oven. Meng in een kleine kom de ketchup met per persoon: 1/2 el crème fraîche, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de overige crème fraîche met 1/2 el rodewijnazijn per persoon in een saladekom. Voeg daarna de botersla en de tomatenblokjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide kanten met de hamburgersaus. Beleg elke bol met 2 bladen botersla, de tomaat, cheeseburger, gebakken ui en het ontbijtspek. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige hamburgersaus.