Cheeseburger met tomaat en cheddar
Cheeseburger met tomaat en cheddar

Cheeseburger met tomaat en cheddar

Met gebakken aardappeltjes en mayonaise

Deze burger is gemaakt van 100% Maas-Rijn-IJsselrund. De cheddar die je gebruikt, komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaken van de rode ui en tomaat. Deze tomatensoort, vleestomaat, is heel stevig doordat hij meer 'kamers' heeft dan bijvoorbeeld een trostomaat.

Allergens:
Gluten
Milk
Sesame
Lupine
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Mini-hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

½ unit

Rode ui

½ unit

Vleestomaat

¼ unit

Botersla

1 unit

Runderburger

25 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4071 kJ
Calories973 kcal
Fat67 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate74 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein41 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie, peper en zout. Bak de aardappel-parten 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbol mee.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de vleestomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Meng in een saladekom de vleestomaat met de botersla, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Ui bakken
3

Verhit een koekenpan met de roomboter op middellaag vuur en bak de uienringen 4 – 6 minuten.

Hamburger bakken
4

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 2 – 3 minuten per kant, haal daarna uit de pan.

Burgers bouwen
5

Snijd de mini-hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak vleestomaat, wat rode ui en een burger per broodje. Schenk het bakvet over de hamburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.