Cheeseburger op pitabrood
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Allergens:
Gluten
Milk
Soy
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

110 g

Gekruid rundergehakt

½ unit

Rode ui

2 unit

Pitabroodje

(Contains Gluten)

20 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

1 unit

Tomaat

½ unit

Botersla

15 g

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4174 kJ
Calories998 kcal
Fat50 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate81 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6 g
Protein51 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak per persoon 2 kleine hamburgers van het gehakt. Druk ze goed plat.Snijd de rode ui in ringen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers en uienringen 6 - 8 minuten. Draai de hamburgers halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de burgers zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes.Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de burgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing.Meng de gescheurde sla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.