Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
110 g
Gekruid rundergehakt
½ unit
Rode ui
2 unit
Pitabroodje
(Contains Gluten)
20 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
1 unit
Tomaat
½ unit
Botersla
15 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
1 tablespoon
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak per persoon 2 kleine hamburgers van het gehakt. Druk ze goed plat.Snijd de rode ui in ringen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers en uienringen 6 - 8 minuten. Draai de hamburgers halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de burgers zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes.Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de burgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing.Meng de gescheurde sla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.