Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Steak haché
½ piece
Red onion
20 g
Grated cheddar
2 piece
Pita bread
1 piece
Tomato
½ head
Butter lettuce
15 g
Piccalilli
15 g
Mayonnaise
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Haal de rundertartaar uit de koelkast. Kneed van elke tartaar 2 kleine burgers en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden of toast de pita’s in de volgende stap met een broodrooster. Snijd de rode ui in ringen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar en uienringen 6 - 8 minuten. Draai het vlees halverwege om. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over het vlees zodat de kaas smelt. Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.
Tip: Maak je dit gerecht voor 4 personen of meer? Gebruik dan 2 verschillende koekenpannen voor de uienringen en de rundertartaar.
Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de cheeseburgers. Scheur de rest van de botersla grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de gescheurde botersla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise. Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen. Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op. Serveer de salade erbij.