Cheesy platbroodpizza met burrata en Italiaanse kaas
Cheesy platbroodpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy platbroodpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, paprika en basilicumcrème

Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Bell pepper

½ piece

Garlic

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

50 g

Passata

¼ sachet(s)

Italian seasoning

20 g

Arugula

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Tomato

25 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3231 kJ
Calories772 kcal
Fat31.8 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate87.1 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein29.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. 
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de paprika en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het platbrood 8 – 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de platbroodpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?