Speciaal ingrediënt in je box! De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook de verse lasagnebladen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 g
Spinach
(May be present Celery)
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
100 g
Fresh lasagne sheets
(Contains Egg, Wheat)
½ sachet(s)
Italian seasoning
40 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
20 g
[Plant-based] butter
20 g
Flour
1 tablespoon
Olive oil
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken (zie Tip). Breng op smaak met peper.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kruidenroomkaas, 1/3 van de Grana Padano, peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat voor de ovenschaal.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteplakken op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat je wat saus overhoudt voor de bovenkant.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.
Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige Grana Padanovlokken en de blauwekaasblokjes. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.