Cheeseburger met gekaramelliseerde ui
Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Sesame
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

⅓ piece

[Persian] cucumber

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

200 g

Potato wedges

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3704 kJ
Calories885 kcal
Fat47.1 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate76.7 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein34.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de helft van de tomaat in plakken. Snijd de andere helft in blokjes.
Burger bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger en de ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Keer regelmatig om. 
  • De ui is klaar wanneer hij zacht en zoet is.
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de tomaat- en komkommerblokjes door de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd op de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de tomaat- en komkommerplakjes, wat ui en de burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Serveer met de aardappelen en de salade.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.