Vandaag kook jij een Amerikaanse klassieker. Gebasseerd op melanzane alla parmigiana bestaat dit recept uit gepaneerde kip met tomatensaus en parmigiano reggiano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
½ sachet(s)
Italian seasoning
100 g
Passata
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ piece
Tomato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
1 tablespoon
Olive oil
¾ teaspoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ruimte over voor de chicken parmigiana. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en de passata toe met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat de passata in dit gerecht ook meegerekend wordt als groente? Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip 1). Neem een diep bord en voeg de panko toe (zie Tip 2). Smeer de kipfilet in met de helft van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
Tip 1: Zorg dat de kip overal even dik is, zodat de kip gelijkmatig gaart.
Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat het paneren van de kip en de kaas dan achterwege. De kaas kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of soep.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover. Bedek het geheel met de helft van de geraspte parmigiano reggiano. Zet de ovenschaal naast de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak nog 10 - 12 minuten mee in de oven.
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat, rucola en veldsla toe aan een saladekom. Meng de salade vlak voor serveren met per persoon: 1/4 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frieten over de borden. Leg de chicken parmigiana ernaast en garneer met de overige geraspte parmigiano reggiano. Serveer met de salade en de overige mayonaise.