Vandaag kook jij een Amerikaanse klassieker. Gebaseerd op melanzane alla parmigiana bestaat dit recept uit gepaneerde kip met tomatensaus en parmigiano reggiano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ sachet(s)
Italian seasoning
100 g
Passata
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ piece
Tomato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
4 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
Sugar
¾ teaspoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ruimte over voor de kip parmigiana. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat de passata in dit gerecht ook meegerekend wordt als groente? Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Snijd de kipfilet langs de zijkant in, zodat je hem open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip). Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Tip: Zorg dat de kip overal even dik is zodat de kip gelijkmatig gaart.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn en snijd de mozzarella in plakken. Meng in een kleine kom de panko met de helft van de parmigiano reggiano, de helft van de peterselie en 1/4 el olijfolie per persoon. Leg vervolgens de kip in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover. Bedek het geheel met de mozzarella en garneer met de panko en het parmigiano reggiano-mengsel (zie Tip). Leg de ovenschaal naast de frietjes op de bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten mee in de oven.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat het paneren van de kip dan achterwege. In dat geval bak je alleen de kip kort aan en zet je deze vervolgens in de oven, met de saus en zonder de kaas. De kaas kun je de volgende dag verwerken in bijvoorbeeld een lunchsalade of soep.
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat, rucola en veldsla toe aan een saladekom. Meng de salade vlak voor serveren met per persoon: 1/4 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Strooi voor serveren de overige parmigiano reggiano en de peterselie over de frieten en besprenkel met de truffelolie. Schep goed om.
Verdeel de parmezaan-truffelfrieten over de borden. Leg de kip parmigiana ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.