Chili met biefstukpuntjes als extra
Chili met biefstukpuntjes als extra

Chili met biefstukpuntjes als extra

met rode bonen, zelfgemaakte guacamole en verse koriander

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

120 g

Biefstukpuntjes

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode peper

½ unit

Paprika

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ pack

Tomatenblokjes

½ unit

Avocado

¼ unit

Limoen

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

⅓ can

Kidneybonen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3935 kJ
Calories941 kcal
Fat40 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate92 g
Sugar16 g
Dietary Fiber14 g
Protein46 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Voorbereiden
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon, de helft van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Guacamole maken
3

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili erover. Leg de biefstukpuntjes erop.Serveer de guacamole en zure room erbij. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.