Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
120 g
Biefstukpuntjes
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
½ unit
Rode peper
½ unit
Paprika
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
½ pack
Tomatenblokjes
½ unit
Avocado
¼ unit
Limoen
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
⅓ can
Kidneybonen
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon, de helft van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.
Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de chili erover. Leg de biefstukpuntjes erop.Serveer de guacamole en zure room erbij. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.