Chili sin carne taco's met paprikasalsa
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

Je vult de knapperige taco's met een smaakvolle Mexicaanse chili sin carne. Het resultaat is een lekkere én gezonde maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ can

Lentils

3 piece

Taco shells

¼ pack

Chopped tomatoes

70 g

Corn

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Green bell pepper

5 g

Fresh coriander

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories648 kcal
Energy (kJ)2711 kJ
Fat27 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate71 g
Sugar22 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander fijn.

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 250 ml bouillon met 1/2 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een lunchsoepje de volgende dag.

Chili sin carne maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten. Spoel de linzen af in een vergiet. Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Blus af met de tomatenblokjes, bouillon en 1 tl suiker per persoon.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3

Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne. Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer bouillon toe als de saus te dik wordt. Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel. Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!