Je vult de knapperige taco's met een smaakvolle Mexicaanse chili sin carne. Het resultaat is een lekkere én gezonde maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ can
Lentils
3 piece
Taco shells
¼ pack
Chopped tomatoes
70 g
Corn
½ piece
Red onion
½ sachet(s)
Mexican-style spices
50 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Green bell pepper
5 g
Fresh coriander
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
¼ tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander fijn.
Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 250 ml bouillon met 1/2 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een lunchsoepje de volgende dag.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten. Spoel de linzen af in een vergiet. Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Blus af met de tomatenblokjes, bouillon en 1 tl suiker per persoon.
Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.
Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne. Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer bouillon toe als de saus te dik wordt. Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel. Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen.
Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!