Chili sin carne taco's met paprikasalsa
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

Geef dit gerecht extra pit met TABASCO®. Deze pittige pepersaus is gemaakt met slechts 3 ingrediënten: pepers, zout en azijn. Dé smaakmaker als je van lekker pittig houdt!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ can

Lentils

3 piece

Taco shells

100 g

Passata

70 g

Corn

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

40 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Green bell pepper

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Tabasco

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories603 kcal
Energy (kJ)2525 kJ
Fat24.3 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein19.2 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
Chili sin carne maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata en 25 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3
  • Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
  • Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen (zie Tip).

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!