Chili sin carne taco's met paprikasalsa
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en avocadodip

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs vleesliefhebbers zullen van dit gerecht genieten!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Lentils

4 piece

Taco shells

100 g

Passata

70 g

Corn

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Green bell pepper

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2793 kJ
Calories668 kcal
Fat29.8 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate76.8 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein13.3 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
Chili sin carne maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3
  • Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
  • Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
  • Serveer de chili sin carne, salsa, avocadodip en zure room in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zelf de taco's vullen.